	Determining Time U	sing Rounding Name:			
Dete		An	swers		
In	6:25 + 1 hour and 55 minutes When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first. the example above we can round 1 hour and 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more). 6:25 + 2 hours = 8:25	When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25. But since we added 5 minutes, now we must take away 5 minutes. 8:25 - 5 Minutes = 8:20 And now we know the elapsed time!	Ex. 1. 2. 3.	5):20
Ex)	5:25 + 3 hours and 55 minutes = $9:2$	20	4.		
1)	2:40 + 3 hours and 50 minutes =				
2)	3:45 + 3 hours and 50 minutes =		5.		
3)	3:25 + 1 hour and 50 minutes =		6.		
4)	7:50 + 3 hours and 55 minutes =		7.		
5)	1:35 + 1 hour and 55 minutes =		8.		
6)	2:40 + 2 hours and 50 minutes =				
7)	4:45 + 1 hour and 55 minutes =		9.		
8)	4:15 + 1 hour and 50 minutes =		10.		
9)	4:40 + 3 hours and 50 minutes =		11.		
10)	7:40 + 1 hour and 50 minutes =		12.		
11)	8:10 - 2 hours and 55 minutes =		12.		
12)	11:45 - 3 hours and 50 minutes =		13.		
	6:40 - 1 hour and 55 minutes =		14.		
	4:50 - 1 hour and 50 minutes =		15.		
15)	10:50 - 2 hours and 55 minutes =		1.6		
	8:40 - 2 hours and 50 minutes =		16.		
	6:40 - 3 hours and 55 minutes =		17.		
18)	7:10 - 2 hours and 55 minutes =		18.		
19)	4:05 - 2 hours and 55 minutes =		19.		
20)	11:40 - 3 hours and 55 minutes =				
	Math		20. 75	70 65	60 55 50
	Math www.CommonCoreSheets.com	$\begin{array}{c} 9 \\ m \end{array} \begin{array}{c} 1 \\ 1 \\ 1 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 2 \\ 1 \\ 2 \\ 2$	25	20 15	10 5 0

Determining Time Using Rounding Name: Answer Key								
Dete	Determine the answer by using rounding strategies. Answers							
	6:25 + 1 hour and 55 minutes	When r	ounded to 2 hours, we that $6:25 + 2$ hours i	•	e Ex. 9:20			
	When adding or subtracting time, it is a easier to round to the next hour firs	1. 6:30						
	the example above we can round 1 ho 55 minutes up to 2 hours (5 minutes m		9. 95 5.16	9.20	2. 7:35			
	6:25 + 2 hours = $8:25$	And	8:25 - 5 Minutes = l now we know the el		3			
Ex)	5:25 + 3 hours and 55 minutes =	9:20	-		411:45			
1)	2:40 + 3 hours and 50 minutes =	6:30	-		5. 3:30			
2)	3:45 + 3 hours and 50 minutes =	7:35						
3)	3:25 + 1 hour and 50 minutes =	5:15			6. <u>5:30</u>			
4)	7:50 + 3 hours and 55 minutes =	11:45			7. 6:40			
5)	1:35 + 1 hour and 55 minutes =	3:30			8. 6:05			
6)	2:40 + 2 hours and 50 minutes =	5:30	-		9. 8:30			
7)	4:45 + 1 hour and 55 minutes =	6:40			9. 8:30			
8)	4:15 + 1 hour and 50 minutes = $-$	6:05			10. <u>9:30</u>			
9)	4:40 + 3 hours and 50 minutes =	8:30			11. 5:15			
10)	7:40 + 1 hour and 50 minutes =	9:30			12. 7:55			
11)	8:10 - 2 hours and 55 minutes =	5:15	-		4.45			
12)	11:45 - 3 hours and 50 minutes =	7:55	_		^{13.} <u>4:45</u>			
13)	6:40 - 1 hour and 55 minutes =	4:45			14. 3:00			
14)	4:50 - 1 hour and 50 minutes = $-$	3:00			15. 7:55			
15)	10:50 - 2 hours and 55 minutes =	7:55	_		16. 5:50			
16)	8:40 - 2 hours and 50 minutes =	5:50						
17)	6:40 - 3 hours and 55 minutes =	2:45			17. 2:45			
18)	7:10 - 2 hours and 55 minutes =	4:15			18. 4:15			
19)	4:05 - 2 hours and 55 minutes =	1:10			19. 1:10			
20)	11:40 - 3 hours and 55 minutes $=$	7:45	_		20. 7:45			
	Math www.CommonCoreSt	heets.com		1-10 95 90 85 11-20 45 40 35	5 80 75 70 65 60 55 50			