	Determining Time Using Rounding Name:		
Dete		Answers	
In	6:25 + 1 hour and 55 minutesWhen rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first.When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first.But since we added 5 minutes, now we must take away 5 minutes.The example above we can round 1 hour and 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more).8:25 - 5 Minutes = 8:20 And now we know the elapsed time!	Ex. 1. 2. 3.	6:30
	3:35 + 2 hours and 55 minutes = <u>$6:30$</u> 1:35 + 2 hours and 50 minutes =	4.	
2)	$1:10 + 2 \text{ hours and 55 minutes} = _$	5.	
3) 4)	2:25 + 1 hour and 55 minutes = 4:45 + 1 hour and 50 minutes =	6. 7.	
5)	$7:20 + 3 \text{ hours and } 50 \text{ minutes} = _$	7. 8.	
6) 7)	6:35 + 2 hours and 50 minutes =	9.	
7) 8)	4:30 + 2 hours and 55 minutes = 7:25 + 3 hours and 50 minutes =	10.	
		11.	
	3:50 + 1 hour and 50 minutes = 5:50 - 2 hours and 50 minutes =	12.	
	5:50 - 3 hours and 50 minutes =	13.	
	6:45 - 1 hour and 55 minutes = 8:50 - 3 hours and 50 minutes =	14.	
	10:20 - 2 hours and 50 minutes =	15. 16.	
	6:05 - 1 hour and 50 minutes =		
	11:40 - 3 hours and 50 minutes = 9:15 - 2 hours and 50 minutes =	18.	
19)	8:55 - 2 hours and 55 minutes =	19.	
20)	11:35 - 3 hours and 55 minutes = $1-10 \ 95 \ 90 \ 85 \ 80$	20.	70 65 60 55 50
	Math $1-10$ 95 90 85 80 Muse $11-20$ 45 40 35 30		

Determining Time Using Rounding Name: Answer Key				
Determine the answer by using rounding strategies. Answers				
6:25 + 1 hour and 55 minutes	When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.	Ex. 6:30		
When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first.	must take away 5 minutes.	1. 4:25		
In the example above we can round 1 hour at 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more).		2. 4:05		
6:25 + 2 hours = $8:25$	8:25 - 5 Minutes = 8:20	2.		
	And now we know the elapsed time!	3. 4:20		
Ex) 3:35 + 2 hours and 55 minutes =	6:30	46:35		
1) 1:35 + 2 hours and 50 minutes =	4:25	5. 11:10		
2) 1:10 + 2 hours and 55 minutes =	4:05	0.25		
3) 2:25 + 1 hour and 55 minutes =	4:20	6. 9.25		
4) $4:45 + 1$ hour and 50 minutes =	6:35	7. 7:25		
5) 7:20 + 3 hours and 50 minutes =	11:10	8. 11:15		
6) 6:35 + 2 hours and 50 minutes =	9:25	9 9:20		
7) 4:30 + 2 hours and 55 minutes =	7:25	9. 9:20		
8) 7:25 + 3 hours and 50 minutes =	11:15	10		
9) 6:30 + 2 hours and 50 minutes =	9:20	11. 3:00		
10) 3:50 + 1 hour and 50 minutes =	5:40	12. 2:00		
11) 5:50 - 2 hours and 50 minutes =	3:00	4.50		
12) 5:50 - 3 hours and 50 minutes =	2:00	13. 4:50		
13) 6:45 - 1 hour and 55 minutes =	4:50	14. 5:00		
14) 8:50 - 3 hours and 50 minutes =	5:00	15. 7:30		
15) 10:20 - 2 hours and 50 minutes =	7:30	16. 4:15		
16) 6:05 - 1 hour and 50 minutes =	4:15	7.50		
17) 11:40 - 3 hours and 50 minutes =	7:50	17. 7:50		
18) 9:15 - 2 hours and 50 minutes =	6:25	18. 6:25		
19) 8:55 - 2 hours and 55 minutes =	6:00	19. 6:00		
20) 11:35 - 3 hours and 55 minutes =	7:40	20. 7:40		
Math www.CommonCoreSheets	8.com 8 1-10 95 90 85 80 11-20 45 40 35 30	0 75 70 65 60 55 50		